Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Door voortzetting van uw bezoek, het gebruik van cookies accepteren u:

Gemeenschap Chemin Neuf – Katholieke Gemeenschap met een oecumenische roeping

Internationaal

Ubuntu

Ubuntu
ik ben omdat ik behoor

‘Ubuntu’: een woord dat uit zuidelijk Afrika komt, maar in werkelijkheid veel meer dan een woord: een wereld! Het doet ons terugkeren naar de wortels van het humanisme, door de relationele en gemeenschappelijke dimensies van de mens te benadrukken, de openheid tot de anderen, de goedhartigheid, de gulheid, de kosteloze liefde. In deze film, zetten wij onze stappen in die van Nelson Mandela, die heeft getracht Ubuntu in zijn eigen leven toe te passen, om in Zuid-Afrika de verzoening tussen blanken en zwarten, na de Apartheid mogelijk te maken. De twee belangrijke interveniënten in deze film zijn Pater Laurent Fabre, oprichter en verantwoordlijke van de Chemin Neuf Gemeenschap, en Monseigneur Emmanuel Lafond, RK Bisschop van Frans Guyane, die lang in Zuid-Afrika heeft gewoond, en persoonlijk Nelson Mandela heeft gekent.


Release date  :  april 2016

Duration  :  32 min

Thematics  :  Grote Getuigen Verzoening
Voir le film Acheter le film
Video in  Duits Engels Arabisch Armeens Mauritiaans Spaans Frans Hongaars Italiaans Japans Kirundi Lets Litouws Malagasy Nederlands Pools pas de langue pour choixLangue = pt Russisch Slovaaks Tjechisch


TrailerUbuntu
Ubuntu - ik ben omdat ik behoor

Toegang tot de films van NET FOR GOD De video's kopen bij de webshop van AME
bloc media chemin neuf
Nous aider _ chemin Neuf
fin bloc media chemin neuf